engelsk flag   tysk flag   norsk flag   svensk flag   engelsk flag    australsk flag
exodraft logo
karlsson case

Ruotsi: Sven Karlsson

Svenin savupiippuun asennettu exodraftin savupiipun savukaasuimuri varmistaa välittömän ja yhdenmukaisen vedon sekä vähentää olohuoneen hiukkaspäästöjä 80%:lla ja ulkoilman päästöjä 20%:lla savupiipun ulkopuolella.

Lue Lisää
house front

Tapaus Norja: Gylve Setlo

Normaalisti tulisija tarkoittaa lämpöä ja mukavuutta, mutta riittämättömän savupiipun vedon tehdessä tulen sytyttämisestä vaikeaa ja sen aiheuttaessa savun ja hiukkasten pääsyn olohuoneeseen, tulisija nopeasti menettää vetovoimansa.

Lue Lisää
Achieve Your Desired Design

Saavuta haluamasi design

Designin ja arkkitehtuurin johtavana konsultointiverkostona tunnettu Metropolis Architecture Ltd. tarjoaa asiakkailleen uusinta ekologiaa ja design-palvelua, ja on tehnyt useita muokkauksia Berkswellissä sijaitsevaan asumukseensa (jossa on valmentajan talo yhdistettynä).

Monia sisätilojen lattiatiloista on paranneltu ja järkeistetty ja joitakin lisähuoneita on rakennettu, mm. uima-allas sekä sisäpelihuone.

Lue Lisää
Fulfilling Dreams of Design

Design-unelmien täyttymys

Suunnittelijalla oli idea. Tekemällä yhteistyötä Exodraftin ja Wakeford Fireplacesin kanssa hän muutti tämän konseptin todeksi, jota kaikki takan omistajat arvostaisivat.

Suunnittelija nautti joka sekunnista suunnitellessaan omaa kotiaan. Hän oli yksityiskohtien huomaamisen intoilija. Kun hän lähestyi projektin loppua, päätti hän asennuttaa takan. Hän ei tosin halunnut mitä tahansa tavallista takkaa. Sopiakseen tähän eleganttiin ja itsesuunniteltuun talon, takka vaati hieman persoonallista kosketusta. Suunnittelijalla oli hyvin tarkka visio siitä, miltä hän halusi takan näyttävän.

Saavuttaakseen tuon suunnittelun osan, tarvittiin lyhyt hormi.

Lue Lisää

Takan sytytys ilman savua olohuoneessa

Damstedin perheellä oli hankaluuksia sytyttää kunnon tuli takkaan. Kun se syttyi, tuli tuotti runsaasti savua kodin sisälle.

Exodraftilla oli ratkaisu – savukaasuimuri, joka mahdollistaa asukkaiden takan sytyttämisen ilman minkäänlaisia hajuja tai minkään muun haitallisen aineen joutumista sisäilmaan. Savukaasuimurit muuttavat takat niin turvallisiksi, että jopa lapset tai astmasta kärsivät eivät koe pientäkään epämukavuutta.

Damstedin perhe osti takan Tanskan Odensessa olevaan kotiinsa. He halusivat taloonsa mukavan tulen ja luonnollisen lämmityksen. Takka itsessään oli hyvä, mutta tulen aikaansaaminen oli ongelmallista. Lyhyt hormi teki takan sytyttämisestä vaikean tehtävän. Kun tuli oli sytytetty, sen ylläpitäminen oli vaikeaa. Takasta pääsi jonkin verran savua ja pienhiukkasia huoneeseen.

Damstedit turhautuivat tulen ylläpitämiseen kuluneeseen vaivaan. He olivat aikeissa luovuttaa takan suhteen, kun he kuulivat Exodraftin savukaasuimurista, joka ratkaisi heidän ongelmansa.

Lue Lisää