engelsk flag   tysk flag   norsk flag   svensk flag   engelsk flag    australsk flag
exodraft logo
Illustration of chimney fan mounted on top of a chimney

Takat ja uunit

Joka neljännessä kodissa ilmenee ongelmia tulen sytyttämisessä tai puukäyttöisen uunin kanssa. Muutamia yleisimpiä ongelmia ovat:

Ongelmat sytyttäessä tulta

Jos sinulla on ongelmia tulen sytyttämisessä, voi se johtua vääränlaisen polttopuun käytöstä tai savupiipun veto on liian vähäistä.

Savupiipun veto syntyy matalan ulkolämpötilan ja korkean savupiipun lämpötilan vaihtelusta. Tulen sytyttäminen voi olla vaikeaa, mikäli savupiippu on viileä tämän toimenpiteen aikana. Näin veto on niukkaa.

Sytyttämisessä käytettävän polttopuun tulee olla kuivaa ja sinun tulee aloittaa pienistä puunkappaleista aloittaessasi sytyttämistä. Toimimalla näin tuli kasvaa nopeasti ja kehittää vaaditun lämpötilan oikeanlaisen savupiipun vedon aikaansaamiseksi.

Lue Lisää
chimney-fan_gas-fireplace_illustration

Kaasutakat

Kaasutoimiset palamisjärjestelmät vaativat suhteellisen korkeita turvatoimenpiteitä. Kaasuvuoto voi johtaa vakavaan tulipaloon, myrkytykseen tai räjähdyksiin ja ne tulee estää.

Exodraft-savukaasuimuriratkaisut kaasujärjestelmille sisältävät virtausmittarijärjestelmän, savukaasuimurin, huoltokytkimen, Gastec-hyväksytyn säätimen ja lisävarusteet.

Exodraft tarjoaa erilaisia savukaasuimureita kaasukäyttöön:

  • RSHG sivupuhalluksella
  • RHG sivupuhalluksella
  • RSVG sivupuhalluksella
Lue Lisää
bio fuel illustration

Kattilat/Pellettiuunit

Savupiippu on tarkoitettu aina tiettyyn käyttöön. Biopolttoainekäyttöisiä tulisijoja hyödynnetään siltä ympäri vuoden ja luonnollinen savupiipun veto ei tarjoa aina optimaalisia käyttöolosuhteita.

Luonnollinen savupiipun veto vaihtelee pitkin vuotta ja mikäli biopolttoainekäyttöisellä tulisijalla ei ole riittävää vetoa, voi se johtaa ongelmiin, kun nokea kertyy, sytyttämisessä, tulen ulostulemiseen tai kaasun oikeinsuuntautumisen epäonnistumiseen.

Lue Lisää