Chimey Draft Technology
 • exodraft - Danmark
 • exodraft - Deutschland
 • exodraft - Norge
 • exodraft - Sverige
 • exodraft - France
 • exodraft - Polska
 • exodraft - Finland
 • exodraft - United Kingdom
 • exodraft - EU
 • ENERVEX - USA
 • Strona Główna
 • Drukuj
 • Skontaktuj się z nami
 • Login

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Jos et löydä vastausta kysymykseesi täältä tai kohdasta ”Tuotteet ja järjestelmät”, ota yhteyttä lähimpään jälleenmyyjääsi.

» Usein kysyttyjä kysymyksiä savukaasuimurijärjestelmän asennuksesta
» Usein kysyttyjä kysymyksiä savukaasuimurijärjestelmän käytöstä


Yleistä tietoa savukaasuimureista


Mikä on savukaasuimuri?

Savukaasuimuri auttaa säilyttämään sisäilman savuttomana ja hajuttomana, kun käytetään puulämmitteistä kamiinaa tai takkaa. Savukaasuimurit asennetaan savupiippuun ja ne varmistavat optimaalisen vedon sääolosuhteista ja sijainnista riippumatta.

Savupiipun optimaalinen veto helpottaa tulen sytyttämistä ilman, että huoneeseen pääsee savua. Se takaa myös optimaalisen palamisen ja estää tuhkaa ja pölyä kulkeutumasta huoneeseen.

Voit olla varma, että saat kamiinan tai takan aina syttymään, ja on epäilemättä hauskempaa viettää aikaa läheisten kanssa kuin taistella takan kanssa.

Savukaasuimuri on sähkökäyttöinen tuuletin. Se toimintaa voidaan säätää ohjausyksiköllä.


Mitä hyötyä savukaasuimurista on tulisijalle?

Savukaasuimurin asentamisesta savupiippuun on useita etuja. Sen lisäksi, että savukaasuimurit takaavat savupiipun optimaalisen vedon ja sitä kautta savuttoman ympäristön, ne myös vähentävät merkittävästi seiniin kertyvän pölyn ja noen määrää. Voit esimerkiksi käynnistää savukaasuimurin, kun puhdistat kamiinaa tai takkaa, jolloin estät tuhkan ja pölyn kulkeutumisen olohuoneeseen.

Tulen sytyttäminen on helppoa

akaa tulen sytyttämisen helppouden riippumatta sijainnista, sääolosuhteista tai hormin mitoista suhteessa kamiinaan tai takkaan.

Ei savua tai hajua

Savupiipun oikeanlainen veto takaa, ettei savua pääse huoneeseen takan sytyttämisen, polttopuiden lisäämisen tai tulen palamisen aikana. Tämän ansiosta koti ja vaatteet säilyvät raikkaina.

Turvallisuus – turvallinen vikavarmennusjärjestelmä

Kaasutulisijoissa savukaasuimurin ohjausjärjestelmä sammuttaa kaasun automaattisesti, jos savupiipun veto on riittämätön. Tämä vetää vaaralliset kaasut savupiippuun, ulos olohuoneesta. Ainoa saatavana oleva kaasudirektiivinen mukainen järjestelmä.

Hyvä palaminen, taloudellisempi lämmitys

Jatkuva optimaalinen veto ja hapensyöttö takaavat optimaalisen palamisen sääolosuhteista riippumatta. Täydellinen palaminen oikeantyyppisellä polttoaineella tarkoittaa, että voit säästää jopa 15 % polttoainekulutuksessa.

Terveellisempi sisäilmasto, vähemmän nokea ja pölyä

Kun kaikki hiukkaset kulkeutuvat ulos talosta savupiipun kautta, seurauksena on paljon terveellisempi sisäilmasto. Voit asettaa savukaasuimurin vetämään voimakkaasti, kun kamiinan luukku on auki. Tämän tuloksena pöly ja hiukkaset kulkeutuvat savupiipun kautta ulos, eivät olohuoneeseen. Samalla siivouksen tarve vähenee eikä seiniin kerry nokea.

Lisäilmastointi

Savukaasuimuria voidaan käyttää myös lisäilmastointina helteellä, kun takkaa tai kamiinaa ei sytytetä.


Voiko savukaasuimuri vähentää polttoaineenkulutusta?
Lämpöön liittyvät säästöt vaihtelevat sen mukaan, mitä lämmönlähdettä ja minkätyyppistä polttoainetta käytetään. Useat savukaasuimureita koskevat testit ovat kuitenkin osoittaneet, että voit säästää jopa 15 prosenttia polttoainekulutuksessa.


Voinko asentaa savukaasuimurin ja sen ohjausyksikön itse?
Jos ostat savukaasuimurin, jossa on langaton ohjausyksikkö (EW41), voit asentaa sen itse jossain maissa. Jos kuitenkin haluat ”kiinteän asennuksen”, valtuutetun sähköasentajan on lain mukaan suoritettava asennustyö.
Jos ostat savukaasuimurin, jossa on langallinen ohjausjärjestelmä (EFC16, EFC18), valtuutetun sähköasentajan on lain mukaan suoritettava asennustyö.


Mistä voin ostaa savukaasuimurin?
Tästä linkistä löydät lähimmän jälleenmyyjäsi.


Mikä on erityskytkin?
Eristyskytkimellä katkaistaan virransyöttö savukaasuimuriin. Se on lakisääteinen ja sitä on käytettävä esimerkiksi silloin, kun nuohooja puhdistaa savupiippua.
Huomaa, että ostaessasi langattoman ohjausyksikön (EW41), eristyskytkin on olennainen osa mukana toimitettavaa virtayksikköä.


Miten nuohooja pystyy puhdistamaan savupiipun, jos sen päällä on savukaasuimuri?
Nuohooja avaa savukaasuimurin. Yläosa on kiinnitetty saranoilla, mikä mahdollistaa pääsyn savupiippuun imurin alaosan kautta. Tämä tarkoittaa, ettei sinun tai nuohoojan tarvitse poistaa savukaasuimuria kokonaan.


Voiko savukaasuimuri pudota savupiipun päältä?
Ei, jos se on asennettu oikein. Savukaasuimurit kiinnitetään kulmakiinnikkeillä tai laipailla, joka sopii savupiipun aukkoon. Savukaasuimurin paino sekä kulmakiinnikkeiden tai laipan tuoma tuki pitävät imurin paikoillaan savupiipun päällä myös tuulisessa säässä. Lisäksi teräslangalla varmistetaan, ettei imuri putoa, kun se avataan huoltoa tai nuohousta varten.


Voinko laskea savukaasuimurin savupiipun aukkoon?
Yleensä näin ei voi tehdä. Jos haluat tämäntyyppisen ratkaisun, ota yhteyttä asiantuntijaan. Voit tietysti ottaa yhteyttä myös exodraftiin lisätietojen saamista varten.


Takaako hyvin istuva savukaasuimuri, ettei olohuoneeseeni enää koskaan pääse savua?
Kyllä! Jos savukaasuimuri on mitoitettu oikein suhteessa lämmönlähteeseen ja savupiippuun, voit olla varma, että olohuone pysyy savuttomana, kun sytytät takkaan tai kamiinan tulen savukaasuimurin ollessa käynnissä.


Voiko savukaasuimurilla tuulettaa olohuonetta muulloinkin kuin tulen palaessa, esimerkiksi jos on vieraita?
Kyllä voi. Valittu ohjausjärjestelmä määrittää, miten tämä tehdään. Tarkista toimintaohjeet ohjausjärjestelmän ohjeista. Voit siirtyä ohjeluetteloon napsauttamalla tässä.


Mitä eroa on pyöreillä ja neliskulmaisilla savukaasuimureilla?
Pyöreäissä malleissa savua puhalletaan vaakasuunnassa. Tämä tarkoittaa, että savu poistuu sivuilta. Jos tämäntyyppinen savukaasuimuri asennetaan lähelle kattoa, katolle saattaa ajan myötä kertyä nokea.
Neliskulmaisessa savukaasuimurissa savua puhalletaan ylöspäin. Neliskulmaista savukaasuimuria suositellaan käytettäväksi tuulisilla alueilla, olkikattoisissa taloissa ja jos savupiipun yläosa on katonharjan alapuolella.


Miten kallista savukaasuimurin käyttäminen on?
Yhden kotitalouden savukaasuimuri kuluttaa saman verran sähköä kuin 40 watin hehkulamppu.


Onko savupiipun oltava tietyn korkuinen, jotta savukaasuimuri voidaan asentaa?
Ei. Itse asiassa savukaasuimurilla voidaan kompensoida savupiipun mataluutta, sillä savukaasuimuri saa aikaan juuri sen vedon, joka muutoin saavutettaisiin korkeammalla savupiipulla. Savupiipun on kuitenkin oltava riittävän korkea, jotta voidaan varmistaa, ettei lämpötila ylitä 250 astetta savupiipun poistokohdassa, johon savukaasuimuri asennetaan.


Pitääkö savukaasuimuriin ostaa ohjausyksikkö?
Kyllä, savukaasuimuriin on ostettava ohjausyksikkö.